Lessmore


Varför Lessmore blir Visma.

(20190925)

Varför Lessmore blir Visma.

Sedan den 1 januari 2019 är Lessmore och Visma Advantage ett och samma bolag. Nu sker sammanslagningen på riktigt när dina företagsrabatter och leverantörer flyttar in hos Visma. Men förändring kommer till ett pris: allting kommer att bli bättre, något du får mer information om inom några dagar.

Det fanns många goda skäl till att välja samarbete, även för två bolag som varit konkurrenter under lång tid.

Några exempel.

För att leverera en inköpstjänst som på riktigt kan sänka kostnaderna för små och medelstora företag krävs i dag både många handlande kunder samt kontinuerliga investeringar i kompetens och ny teknik. Utan det första är det omöjligt att gå till stora, rikstäckande leverantörer och förhandla fram konkurrenskraftiga priser på varor och tjänster. Och har man inte det andra är det svårt att dels utveckla en användarvänlighet som gör det enkelt att använda tjänsten, dels nå ut till och skapa kundvärden för den stora massan av svenska småföretag.

Lessmore i en gemensam satsning med Visma betyder mer resurser till att svara upp på dig som kund och dina behov.

Många företag har i sin historieskrivning att det vid starten fanns ett unikt behov av just deras tjänst(er). På fikonspråk brukar det här kallas att "identifiera en marknadslucka". Om vi ska vara helt ärliga, och det ska vi ju, stämmer den här verklighetsskrivningen inte alltid. Oftast brukar nya företag materialiseras genom att de förbättrar eller utvecklar en tjänst som redan existerar.

Som i Lessmores fall.

Vi visste redan från början att små och medelstora företag sällan hade tid, möjlighet eller förutsättningar att förhandla med ofta resursstarka leverantörer av varor och tjänster. Resultatet var att många tvingades att göra sina inköp till så kallade listpriser. Leverantörerna bestämde. Och som kund fick du vackert följa med.

Det fanns andra aktörer på den marknad som blev vår. Det vi tillförde var att skapa en inköpstjänst för det lilla företagets behov. Vi ville leverera en tjänst som var proffsig, lättillgänglig och effektiv, allt på samma gång.

Lyckades vi? Det kan bara du som läser denna text avgöra.

När Lessmore nu upphör med sin verksamhet, för att bli en integrerad del av Visma och under Vismas varumärke, kan du som kund vila trygg i att du hela tiden kommer att vara välinformerad om vad som händer och vad du ska göra för att fortsätta kunna sänka dina kostnader. Börja gärna med att läsa frågor och svar här under texten.

Jag och mina medarbetare, vi som byggde Lessmore, vill också passa på att tacka alla tusentals kundföretag vi har mött från starten fram till i dag: tack för uppmärksamheten och er stora lojalitet.

Vi ses i småföretagarvimlet.


Stefan Bratt, vd Lessmore

Frågor och svar när Lessmore blir Visma