Lessmore


NyaOpel Astra - nu ännu mer effektiv

(20190703)

NyaOpel Astra - nu ännu mer effektiv

* Ny generation motorer: för lägre förbrukning och utsläpp.
* Nya växellådor: debut för 9-stegad automat.
* Nya tekniska lösningar: digital hastighetsmätare och förbättrade säkerhetssystem.
* Nya komfortsatsningar: Uppvärmd vindruta och trådlös mobilladdning.
* Redan bevisade styrkor: Intellilux LED matrix-strålkastare och ergonomiska säten.

Nya Opel Astra är här, mer effektiv än någonsin. Tack vare utvecklade motorer och växellådor sätter den nya generationen Opel Astra en ny standard för effektivitet och låga utsläpp. Nya generationen Opel Astra minskar CO2-utsläppet med upp till 19procent jämfört med föregående generation och placerar sig därmed på en klassledande nivå. Opel Astra blev utsedd till Årets Bil 2016 och tar nu nästa steg genom uppdaterad och lättare design (200 kg lättare än sin föregångare), ny teknik och innovationer i framkant.

Innovation, säkerhet och komfort
Nya Opel Astra tar ytterligare ett steg i Opels arbete med nya innovationer och förarassistanssystem. Den nya generationen Astra blir den första som erbjuder en digital hastighetsmätare. Givetvis har föraren tillgång till Apple CarPlay och Android Auto, trådlösladdning av
mobiltelefoner och dessutom är Opel Astra utrustad med en 8 tum pekskärm.

För ökad säkerhet är nya Opel Astra utrustad med de klassledande Intellilux LED matrix-strålkastarna, den bländfria strålkastartekniken som imponerat på både kunder och experter. Detta kompletteras med säkerhetssystem såsom adaptiv farthållare, filhållningsassistent, automatisk nödbroms, kollisionsvarnare och mycket mer. Nya Opel Astra är utrustad med en kamera i fronten som identifierar andra fordon, fotgängare och trafikskyltar. På så vis ökar säkerheten ytterligare. Dessutom finns det en ny digital kamera bak som underlättar för föraren genom att ge en tydlig bild av omgivningen och trafiken bakom fordonet.

Läs mer om avtalet med Opel