Lessmore


Scandic gör hållbara cocktails av svinn från frukosten

(20190626)

Scandic gör hållbara cocktails av svinn från frukosten

Scandic har länge legat i framkant inom hotell- och besöksnäringen både vad det gäller miljömässig och social hållbarhet. Nu tar Scandic ytterligare ett hållbarhetssteg och nu lanseras ett antal drinkar på ingredienser som tagits tillvara från hotellfrukosten. Drinkarna som tagits fram av barteamet på Haymarket by Scandic finns nu på samtliga Scandichotell.

Scandic har sedan tidigare genomfört en rad åtgärder för att minska sitt klimatavtryck. Bland annat har de tagit bort engångsartiklar på hotellrummen, avskaffat onödig plast som sugrör och drinkpinnar och sett över rutiner för att reducera matsvinn.

Nu lanserar Scandic ett antal hållbara drinkar där råvaror från hotellfrukosten tagits till vara på. Exempel på ingredienser är kaffesump, överbliven gurka från frukosten och fruktskal som annars skulle komposteras eller slängas. Bland drinkarna finns till exempel Razzycle på hallon som har kort hållbarhetstid, Green Giggle på gurka från hotellfrukosten och Ecospresso, en drink på coldbrew bryggt på kaffesump som annars skulle ha kastats.

Barteamet på Haymarket by Scandic har sedan tidigare lanserat drinkar med fokus på att ta tillvara på råvaror från restaurangerna. Nu har de satt ihop ett antal drinkar som just lanserats på samtliga Scandichotell.

15% rabatt på hotell